To cup or not to cup? #producttest

De menstruatie cup. Sommigen zweren erbij. Anderen moeten er niet aan denken. Eerlijk gezegd behoorde ik tot die tweede groep. Het leek me maar geknoei. Ik nam afgelopen maand de proef op de som! Of ik overstag ben gegaan? 

Wie zal het zeggen…

Ik had hem al een tijdje liggen. Laten we het een proefcup noemen. Het cupje, gekregen tijdens de boekpresentatie ‘Mooi rood is niet lelijk’, jawel een boek over menstruatie, moest maar eens uitgeprobeerd worden.

Bekijk ook eens de video: Mooi rood is niet lelijk

Gebruiksaanwijzing

De gebruiksaanwijzing bleek handig. Verschillende manieren om dat ding in te brengen. Iets met vouwen en draaien. Laten we de details besparen. Gelukkig geen hogere wiskunde. Ik ben geen origami expert 😉 Dus, dat kwam goed uit.

Het grootste voordeel aan de cup leek mij dat je er volgens de gebruiksaanwijzing 10-12 uur mee zou kunnen doen. Ideaal dus. Geen gezeur meer met doorlekken. Of toch? Voor de zekerheid gebruikte ik er een maandverbandje bij. De cup werd ingezet op de eerste dag.

De zwaarste dag. Dat zou gelijk een goede test zijn, dacht ik.

Dat was het. In de gebruiksaanwijzing stond ook dat het aan te raden is om het ding 2/3 keer op een dag te verschonen. Dus toch. Geen 10-12 uur inhouden. Na zes uur was het ook nodig, zo bleek. Miste ik gelijk bij de cup die ik uit mocht testen een gebruiksaanwijzing. Eentje om dat ding zo hygiënisch mogelijk te verschonen. Hoe doe je dat?

Wat mij betreft had men daar bij deze ene cup (die ik uitprobeerde) wel wat bij gemogen. Ik weet niet hoe dat zit met andere cups, maar kom op. Als je drie verschillende manieren hebt om dat ding in te brengen, dan zijn er toch ook meer manieren om dat ding weer op fatsoenlijke manier te verwijderen.

Geen grip

NOT! Het steeltje eraan, komt niet in de buurt bij een touwtje aan een tampon. Absoluut niet handig om grip te krijgen. Je hoeft geen hogere wiskunde expert te zijn om te weten dat je een vacuüm moet doorbreken, maar hoe? Het ging, maar onhandig. Bovendien, verschoon je op een openbare gelegenheid. Die cup moet schoon gespoeld, en je moet weer terug de wc in. Dan ben je bijna afhankelijk van een wc, met een wasbak ernaast.

Lees ook: Ben jij altijd in de positieve opvoedmodus?

Afknapper

Voor mij was het de grote afknapper. Op dag 2 besloot ik: nee, voor mij NOOIT weer. Wat een gedoe. Ik heb het 24 uur lang uitgeprobeerd, en het is het niet voor mij. Ik hou het bij de vertrouwde tampon. Kankerverwekkend of niet… Ja, ze hebt ze ook van biologisch katoen etc. Ik zweer al jaaaaaren bij een bekend tampon merk. Dat is een relatie, die verbreek je niet zomaar… 😉

Lees ook eens op Love2BeMama: Milieubewuste menstruatieproducten worden steeds populairder


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s