Wat is jouw excuus, papa?

Stom verbaasd ben ik over al die jonge papa’s bij het zwembad. Zwembandje hier, zwembandje daar. Buikje hier, buikje daar. Wat is jouw excuus, papa?

Zij heeft dat kind gebaard. Zij heeft dat kind gedragen. Zij krijgt de zwangerschapsstriemen. De striae. En jij?

Tuurlijk, je geniet van het leven. Een hapje hier, een drankje daar, maar hoezo zou jij er niet op hoeven letten? Nee, je bent niet samen zwanger. Nee, jij hoeft niet met je vrouw mee te emo eten, hormonen voeden, etcetera. Nee. Die buik bij jou heeft 0% functie. Leuk als springkussen als de kleintjes een beetje ouder zijn, maar behalve dat?

Dus, waarom? Waarom heb jij je laten gaan?

Lees ook: Ze is vier, en denkt nu al na over de dood

What is your excuse?

Bedacht je: zij dikker dan ik ook? Of ging het onbewust? Men zegt wel: elk pondje komt door het mondje. Zeker na je 30e moet je opletten met wat je eet. Wat je eet dat ben je. Die bierpens, dat ben jij dus. Die steak sauce. Helemaal jij!

En weet je: het bijzondere? Je bent er nog trots op ook! Waar wij vrouwen ons doorgaans schamen voor de extra kilo’s lijk jij soms te pronken met je verworven lichaamsvet. Of het lijkt je niet te deren.

In Turkije hebben ze zelfs het gezegde: Een man zonder buik, is als een huis zonder balkon. Ofwel nutteloos. Trots klopt men zich op de buik. Daar hebben ze toch maar mooi voor gespaard. Mooi vet is niet lelijk. Ehm…?

Ongenadig hard afgestraft

Op diezelfde kilo’s worden vrouwen ongenadig hard afgestraft. Zij die je kind heeft gedragen. Natuurlijk, niet door jou. Jij houdt tenslotte van haar, zoals ze is. Met of zonder extra kilo’s. Toch? Of. Stiekem. Toch. Niet?

Gelukkig. De meesten van jullie zijn zich er zeker van bewust. De prijs die zij heeft moeten betalen. Haar figuur weg. Maar je krijgt er wel wat moois voor in de plaats. Niet? Als het goed is, heeft zij jou het mooiste gegeven wat er mogelijk is. Bovendien, je houdt van haar. Kilootje meer of minder?

In voor- en tegenspoed. Magere en vette jaren 😉

Het schijnt wel dat stellen die samen een paar extra kilootjes hebben gelukkiger zijn. Als dat zo is bij jullie, wie ben ik dan? Zolang zij er maar niet om aangekeken wordt, en jij erom wordt geëerd. Zij heeft het kind / de kinderen gedragen. Jij dus niet, papa! Jij hebt geen enkel excuus.

Bron afbeelding: http://8bitdad.com


Een reactie op “Wat is jouw excuus, papa?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s