3x Ergernissen van een ZZP’er

Ok. De belastingdienst. Leuker kunnen ze het niet maken toch? Jawel, natuurlijk wel. Zelf zijn ze graag laks met uit betalen, maar komt het op innen aan, dan weten “ze” niet hoe snel er een boete opgelegd moet worden.

  1. Met stip op nummer 1. Dan vul je je btw-aangifte precies op tijd (een paar dagen voor de aangifte deadline in). Krijg je gelijk ook tot aan de deadline precies om te betalen. Lukt dat je niet. Ofwel, heb je geen zin om geld uit te geven aan een spoed-spoed-overboeking. Dan kun je rekenen op een leuke boete. Bedankt! Zelf heb je als ZZP’er maar geduld te oefenen met de uitbetaling, want 30 dagen. Dat is de normale betaal termijn. Waarom niet voor de Belastingdienst?
  2. Wiebes, wieber, wieberen. Wie vind er nog meer dat Wiebes mag wieberen. Met z’n gezeik omtrent de DBA. Kijk, hoe hij zich op de borst klopt, doordat hij een regeling die hij en zijn partij (VVD voor ondernemers. Je verzint het niet!) zelf verzon, nu op pauze zet / terug draait. Sneu. Heel sneu. Meneer Wiebes. Van ons mag je wieberen.
  3. Ok. Hij hoort er gewoon bij. Persoonlijk heb ik tot nu toe alleen maar betalende opdrachtgevers, die redelijk op tijd betalen. Natuurlijk. Soms moet je er eens achteraan, en met redelijk op tijd wordt soms ook binnen twee maanden bedoeld, maar toch. Ik mag niet klagen. Daarom ook pas op nummer 3. Bedrijven die te laat betalen. Ik denk altijd zo: Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet. Daarom, betaal ik zelf wel altijd op tijd. Dat vind ik normaal. U toch ook?

Tot zover. Eerlijk is eerlijk er kleven ook genoeg voordelen aan het ZZP’er schap. Anders was ik nu al lang in loondienst. Daarover later meer…….


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s