Dromen

Netwerken, netwerken, netwerken. Dat is alles. Zo ver kom ik op het moment. Nu schijnt dat een van de belangrijkste dingen te zijn waarmee je je als ZZP’er bezig kunt houden. Dus. Daar leggen we ons dan maar bij neer. Ondertussen hou ik ook nauwgezet de politiek in de gaten met hun belastingplannen. Moeilijk was het al immers. Zullen ze het nu nog moelijker maken met dat BTW tarief? Betekent dat straks ook een hoog BTW tarief op journalistiek werk? Ik mag toch hopen van niet. Toch wel weer opvallend dat ZZP’ers wederom het kind van de rekening worden. Typisch een gevalletje van een stel ambtenaren dat in een hoog torenkamertje weer wat regeltjes uit de mouw schudt. Liefst ook nog regeltjes waar ze belastingcenten mee kunnen binnenhalen. Verder uitknijpen, verder uitknijpen en nog verder uitknijpen. Thanks, heren politici! 

En de PvdA – U weet wel, die zogenaamd ‘sociale’ partij – die doet gezellig mee. Is het niet door het afschaffen van de zelfstandigenaftrek, een van de weinige voordeeltjes voor zelfstandigen, dan is het wel door ‘ons bestaan’ dicht te regelen. Onder het mom van: we maken ons zo’n zorgen om die onbeschermde ZZP’er, wil de PvdA weer een maas aan wetten en regeltjes creëren die ervoor zorgt dat het bestaan van een ZZP’er alleen maar moeilijker wordt. Verplichte verzekeringen en al dies meer. Hoe verzinnen ze het? En het was al zo lastig. Dus, ja, waarom begin ik hier eigenlijk aan?

IMG_1941
Ook broerlief moet eraan geloven

Nouja, vrijheid. Niet vrijheid blijheid, want ja voor mijzelf kan ik best een strenge baas zijn. Dat maakt ook dat ik veelal nog in de nachtelijke uurtjes zo’n blog pen. Ook wel fijn, want dan is het huis stil. Geen afleiding. Geen “Mama, kom tijd voor een check-up”, aldus mijn 2-jarige dochter die een beetje teveel naar Doc to the rescue kijkt, met als gevolg dat we om de beurt patiënt moeten spelen en zij meestal de dokter is. Een goede dokter is ze wel overigens. Zorgzaam, liefdevol, en streng. Of we nu willen of niet. Een spuitje hoort er altijd bij. Wie weet. Inspiratie voor later?
Alleen al voor haar wil ik graag laten zien dat het mogelijk is: je dromen navolgen en waarmaken. Het kan echt. Als je er maar je best voor doet.


3 reacties op ‘Dromen

  1. Verplichte verzekeringen zijn niet bedoeld om te betuttelen. Als dat zo was dan zou het wel door de Christenunie bedacht zijn :). Veel ZZP’ers zijn niet of slecht verzekerd (geen arbeidsongeschiktheid verzekering, geen pensioenopbouw) Daar wil de politiek (links) wat aan doen. Best sociaal eigenlijk.

    Like

    1. Het is maar hoe je het bekijkt. Een verplichte, dure arbeidsongeschiktheidsverzekering nu zou een strop zijn voor mij. Dan neem ik liever zelf het risico. PS Hoezo CU betuttelend? Tov PvdA en andere linksen, geloof ik dat CU echt sociaal bewogen is.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s