ZZP levenslessen

De eerste factuur is inmiddels verstuurd. Een goed begin. Ondertussen terug uit Rome, van waaruit ik mijzelf ook nog gewoon heb lopen pitchen. Echt. Het werk als ZZP’er. Dat. Gaat. Altijd. Door.

Hoe leerzaam is deze eerste periode? Heel erg! 👍

Ik leer steeds meer over mijzelf. Ik heb focus nodig. Ok. Dat wisten we al. Maar ook. Ik wil te snel. Geduld is een schone zaak en meer. Ondertussen mag ik trots zijn op wat ik in korte tijd voor elkaar heb gekregen. Dat toch terwijl ik ook nog midden in de zindelijkheidstraining zit van mijn dochter.

Geduld is een schone zaak. Ook met #zindelijkheidstraining

Een aantal eerste tips voor beginners – such as myself – deelde ik al op Linkedin. Dan wel in het ingels. Nu dan ook een paar levenslessen. Opgedaan in deze eerste weken.

1. Vakantie is vakantie. Zet je Out of office aan.

Vakantie is vakantie! Geniet!

2. Deze hangt samen met de eerste. Mensen weten je uiteindelijk echt wel te vinden, wanneer je gewoon kwaliteit levert. Liefst doen ze dan zaken met jou. Ook als ze moeten wachten tot je terug bent van vakantie. Loop je dan toch een opdrachtgever mis? Treur niet. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Je bereikt je doel wel.

3. Neem de tijd om te sporten.

In Rome kwam ik erachter dat ik een erg goede conditie heb opgebouwd. #Trots De paar honderd treden naar de Dome in de St. Pieter. Geen probleem! Gemiddeld liepen we per dag 10 km. Dat met 35 graden. Geen centje pijn. Ook zoiets. Lichamelijk goed in je vel heeft invloed op je geestelijk welbevinden. Zo simpel is het. Zit je goed in je vel. Verlies je overtollige kilo’s? Dan heb je geestelijk toch ook weer een stuk minder ballast mee te zeulen. Echt. De moeite waard. Steek. Tijd. In. Je. Gezondheid.

Het uitzicht vanaf de Dome. Zeer de ‘moeite’ waard!

Overigens. Genoten heb ik wel in Rome. Al dat lopen heb ik netjes gecompenseerd met heerlijke pizza’s en pasta’s.

Heerlijke pizza gegeten!

Meer zien dan de culinaire hoogstandjes van Rome? Check ook mijn Instagram @Dijkstra_Doen

De tiramisu was ook verrukkelijk! 😇

Nu zou je denken. Met zoveel zonuren, ben je wel weer opgeladen en voldoende gemotiveerd. Nope. Ik vind het zelfs wel weer even lastig terug in mijn ritme komen. Dat na vier dagen. Ook wel logisch, want we waren tegen enen pas thuis. Dan ook nog met stromende regen. Argh! Welgeteld maar een paar uurtjes slaap gepakt, voor ik gewekt werd door zoonlief. Dat brengt mij op levensles nummer 4. Die geldt voor iedereen. Ook als je geen ZZP’er bent.

4. Even niet zo gemotiveerd? Laat de boel de boel. Doe een middagdutje. Geniet – net zoals ik – van je kroost. Zeker als het nog zo klein is allemaal. Deze periode is zo waardevol. Geen vette check of factuur die daar tegenop kan.

Zo. En dan nu nog mijn eigen levenslessen nog ter harte nemen. Loslaten is niet mijn grootste kracht. Met name nummer 4 vind ik dus moeilijk. Gewoon niks doen. Genieten van het moment, waarop het toch allemaal even niet hoeft. Dat dus. Gewoon zonder daarbij te denken: had ik nu dan niet zus gemoeten of zo? Nee, gewoon achterover leunen en genieten van het uitzicht. Dit uitzicht bedoel ik dan.

Toch het mooiste uitzicht van de wereld. Daar kan geen Rome aan tippen 😉

Oh ja. Last but not least. Nog eentje ‘for the road’. Als je doorzet, zie je resultaat. Wie herkent dit fietsje? Mooi geworden. Toch?

IMG_5214
Wow! Goed gelukt!

En mevrouw heeft er gewoon ook op leren fietsen ook. Zo trots! Weer een mijlpaal. Yes!

Zo trots! Weer een mijlpaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s