Koningsdag met klein grut

Wat ga jij doen morgen? Koningsdag en Koningsnacht zien er met kleine kinderen erbij opeens heel anders uit.

Ofwel. In de nacht liggen de meeste ouders van jonge kinderen waarschijnlijk afgepeigerd in bed, om de volgende ochtend er weer voor dag en dauw te moeten zijn.

Het schijnt vannacht te gaan vriezen! Succes!

Dat is dan even andere koek dan Koninginnenacht (in mijn tijd nog) doorhalen en Koninginnedag (ach, dat waren tijden) met een kater gewoon door met feestvieren. Zo ging dat wellicht in je jonge jaren. Nu. Niet. Meer. Jammer? Ergens wel. Maar aan de andere kant. Ik moet er niet aan denken, nu in die kou. Het schijnt vannacht ook te gaan vriezen. Min twee. Ongelofelijk. Dan te bedenken dat we toch echt ook tropische temperaturen hadden rond Koninginnedag op 30 april in mijn jonge jaren. 😉

Ik voel me nu echt oud.

Zielig

Vind het vooral zielig voor de kinderen ook die hard hun best doen op de vrijmarkten door Nederland heen. Die kou gaat nog, maar die regen, en die harde wind. Sneu! Ik hoop (tegen beter weten in) dan ook dat het gewoon mooi weer wordt.

Feest in Montfoort!

Uiteraard struinen wij morgen ook nog ff Montfoort af. Wordt wel van alles georganiseerd, zag ik. Dus super leuk. Maar met een kleuter en een dreumes houden we het waarschijnlijk hooguit een uurtje vol. Dan begint dreumes met drammen, en kleuter heeft het koud. Of andersom. Bovendien moet er dan nog gegeten worden, en is het tijd voor een middagslaapje. Broodnodig voor dreumes, maar ook fijn voor kleuter die vaak nog fijn mee ronkt als ze niet op school zit.

Vraag ik me toch altijd af hoe andere ouders dat doen, met kinderen die voorbeeldig meelopen. Niet drammen. Lief met een vlaggetje zwaaien, liefst met een vlaggetje op de wang geschminckt. Hoe. Doen. Jullie. Dat?

Onze eigen driekleur

Gelukkig, om in de Koningsdagsferen te blijven, kunnen we bij thuiskomst tot 13.30 uur nog het Koninklijke bezoek aan Tilburg mee kijken. En bovendien gewoon genieten van onze eigen driekleur. Sinds vorig jaar hebben we er eindelijk eentje. Inclusief een vlaggenstokhouder uiteraard, die vakkundig aan de muur is bevestigd door mijn vader. Als eerste gaat de vlag dus uit morgen, en wappert hij fier bij ons. 😉 Misschien een beetje scheef, maar ach. Dat mag de pret niet drukken.

Hoezo toch wel een klein beetje nationalistisch? 😀

Fijne Koningsdag iedereen!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s