Firsts

deukje en krasjes
Hier had een foto moeten komen van een relaxt kopje koffie…

Wat een rare dag. Een dag van firsts. Zomaar uit het niets, was ze daar. Een fietser. Pardoes tegen de zijkant van onze automobiel. Gelukkig, niets aan het handje met de mevrouw in kwestie, maar enorm schrikken. Plus wederom wat leuke deukjes en krasjes op onze familycar erbij. Ach, een keer moet de eerste keer zijn. Aangereden in een auto door een fietser. Hoe verzin je het? Uiteraard vond de onfortuinlijke botsing ook net plaats voorafgaande aan mijn eerste zakelijke bespreking als ZZP’er. Wat daar allemaal bij om de hoek komt kijken? Zowel praktisch als emotioneel. Zo moest ik nu voor het eerst onze jongste telg naar de gastouder brengen. Dochterlief vond het wel gezellig dat haar broertje haar eens vergezelde. Een beetje gek ook wel. Voor mama die een freelance bestaan ambieert, was het wel fijn om de handen zo vrij te hebben. Waar het met de eerste toch wel moeilijker loslaten was, is dat met de tweede echt minder moeilijk. Been there, done that. 
Zou dat met alles zo zijn? Is een tweede business ook gemakkelijker? Nu ben ik van plan om het bij één te laten, dat is wel genoeg papierwinkel, research en gedoe. Leuker kunnen ze het niet maken, immers. Nu de inschrijving bij de Kamer van Koophandel bijna een feit is, kan ik er niet meer omheen. Straks is mijn eerste eenmanszaak ook een feit, compleet met btw-nummer en al. Dan mag ik fijn mijn centjes gaan afdragen aan de belastingdienst. Of dat nu echt gemakkelijker is? Wordt vervolgd.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s