To like or not to like

Niets mooiers dan de goedkeuring van je eigen kind. Dat je kind wanneer je je neus snuit, eerst nieuwsgierig vraagt: “Heb je een snottebel, mama?” Met daarop volgend: “Goed buiten gesnuit, mama!” Behalve dat ik me bescheur om haar uitspraken, is het geweldig om te horen van mijn 2-jarige dochter. Haar complimentjes zijn ook al te zoet voor woorden: “Heb je mooie vlecht, mama!” of wat “heb je mooie korte mouwen, papa”. Kinderlijke, en daarom ook oprechte goedkeuring die ik nog wel eens mis in de online wereld. Ook op zakelijk gebied.

De complimentjes van mijn dochter zijn oh zo zoet 😍

Wat is dat toch op Facebook bijvoorbeeld. Waarom is het dat er nagedacht moet worden over de vraag of iemand jouw update wel eens liket en of hij of zij dus ook een dikke like terug verdient of niet? En waarom is het toch dat sommige mensen liken om vervolgens soms een like weer in te trekken? Was dat: ik vond het leuk, maar nu toch eigenlijk niet meer? Of is dat: ik drukte per ongeluk op de like-knop, omdat ik mijn vingers niet onder controle kan houden. Op Twitter eigenlijk van hetzelfde. Ik volg. Oh nee. Toch niet. Wispelturig-MUCH?

Like Business

Mijn mening: Als je eenmaal in de Like Business zit, is het wel een kwestie van geven en nemen. Ok. Toegegeven. Ik volg ook niet iedereen die mij volgt. Hier een paar #tips, gratis en voor niks. Handig als je solliciteert of net als ik je eigen business bent begonnen:

Gratis social media advies!! Eenmaal andermaal…!!

1. Neemt iemand de moeite om je te Retweeten? Word je interessant gevonden op Linkedin? Return the favour. Met andere woorden. Ga af en toe eens gewoon op Linkedin op en druk een paar keer op die duim. Echt. Het. Word. Op. Prijs. Gesteld. Of zeg gewoon bedankt. Zo simpel. Hebben we toch allemaal geleerd. Ooit?

2. Het is Reclame voor jezelf. Plaats je af en toe eens een zinvolle opmerking bij een discussie. Of ga zelf de discussie aan. Heb je een bedrijf op het oog waar je wilt werken? Doe dan op z’n minst ook of je het bedrijf heel interessant vind. Like ze. Volg ze. Geef ze een sterretje. Een hartje. What Ever. Doe er een beetje moeite voor. Echt. Het. Is. Net. Daten.

3. Last but not least. Ok. Je bent dus erg vol van je zelf en komt alleen maar toe aan het plaatsen van updates. Prima. Fijn. Heel fijn dat je zo succesvol bent. Weet wel dat je een heleboel likes misloopt. Van wie? Wel. Van. Dezelfde. Mensen. Die. Jij. Het. Blijkbaar. Niet. Gunt.

Dat waren ze. Doe er je voordeel mee.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s