Ongewenste reclame in kinderfilmpjes

Kanye West ging weer eens uit zijn plaat vandaag. Nu ben ik absoluut geen Kanye West fan, maar in dit geval heeft hij een punt. Hij maakte zich namelijk boos om de games met in-app aankopen. Ik maak mij er niet boos om maar het is wel een grote irritatie. Is een app echt leuk genoeg, schaf ik hem tegenwoordig maar aan, om die grote ergernis te voorkomen.
Nu hebben we daar tegenwoordig (nog) niet zoveel last van. Mijn dochter is 3. De puzzels die zij leuk vindt, staan al op de i-pad. Reclameloos. Geen in-app gezwets. Kan me voorstellen dat het later wat lastiger wordt, maar ook dan geldt natuurlijk dat we er nog steeds zelf bij zijn. Wij kiezen er zelf voor om al dan niet onze creditcard aan de app store te koppelen.

Gekste reclame
Voor mij persoonlijk is dit nog niet eens de grootste ergernis in tablet-land. Je zet je kind voor een leuk schattig filmpje en je krijgt de gekste reclames tussendoor. Dat begrijp ik dus weer niet. Kijk die apps met in-app aankopen. Vervelend, maar die reclames die ze notabene in filmpjes plempen? Dat is onvoorstelbaar. Mijn dochter van 3 weet nu nog net niet hoe een zwangerschap begint. Ja die leuke luier-gigant met die enooooooorme lange reclame tussendoor over de zwangerschap van het begin tot het einde. “Donor worden? Waar wacht je nog op?” Ja natuurlijk. En beleggen? Oh ja, mijn dochter mag dan de toekomst zijn, maar of ze interesse heeft?

IMG_8888
Denk aan de doelgroep, mensen reclame-makers!

Behalve dat de reclames hun doel echt voorbij schieten, moet je echt opletten of er geen rare dingen voor bijvoorbeeld gewelddadige games voorbij komen. En dat in een filmpje over een schattig olifantje en een stekelvarken (Badou and Babar). Ga me nu niet vertellen dat ik dan maar de dvd’s moet aanschaffen ofzo, want dat is toch zeker absoluut niet van deze tijd. Reclame ok, maar denk een beetje aan de doelgroep mensen reclame-makers. Waarom doen jullie dat in die filmpjes voor kinderen? Mijn dochter weet inmiddels wel hoe ze een reclame kan overslaan (na 5 minuten). Ja ze kan swipen. Een echt Beta meisje denken we. Dat heeft ze van haar vader. De creativiteit, die heeft ze van mij 😉

IMG_8785

Benieuwd hoe anderen omgaan met ongewenste reclame en in-app aankopen. Ok. Natuurlijk. Liefst laat ik mijn dochter gewoon lekker creatief zijn met kleien enzo of buiten spelen, maar er zijn er genoeg momenten dat de i-pad een uitkomst is. Heerlijk, even een rustig moment. Welke moeder heeft dat nu niet? Dan is die reclame toch een enorme ergernis?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s