Trump ziek? Wie nog meer?

De hele wereld valt vanaf het begin over POTUS Trump heen. Zelfs in mijn tijdlijn op Facebook komen er ik weet niet hoeveel anti-Trump opmerkingen en nieuwsberichten voorbij. Ook de helft van christelijk Nederland lijkt anti, ondanks dat de andere helft voor is. Waarom?

Ik mis het vertrouwen. In Hem. Vertrouwen in Een die groter is dan alle leiders van de wereld. Trump is maar een middel. Hij is de echte president. Van de wereld. Het Universum. Alles ligt in Zijn hand.

Begrijpelijk

De kritiek en de zorgen zijn begrijpelijk. We hebben inmiddels gezien dat Trump een man is van zijn woord. Pakte hij het direct handig aan? Nope. En dat is nog zachtjes uitgedrukt. Dat mensen hem onsympathiek vinden, et soit. Dat kan ik begrijpen. Maar de anti-gevoelens die er nu leven zijn zo ongelofelijk sterk, dat ik het idee heb dat er veel meer gaande is dan dit.

Niet pro-Trump, wel anti-vooringenomenheid

Vooropgesteld ik ben niet pro-Trump. Wel ben ik tegen de vooringenomen houding van de media, naar hem toe. Alles wat hij doet, wordt onder een vergrootglas gelegd, en in veel gevallen uit verband gerukt. De dingen die ik dan ook in de media voorbij heb zien komen zijn bijzonder. Soms ook merkwaardig. Trump zou gek zijn, geestelijk incapabel, narcistisch of een combi van dit alles…

Veel christenen gaan erin mee.

Er wordt gewezen met het vingertje, maar zelf in de spiegel kijken. Ho maar.

Ondertussen vriezen vluchtelingen op de Griekse eilanden half dood. Ja, nee. Natuurlijk. Wij zijn lekker bezig met z’n allen. In plaats van dat we nu de vingers, waarmee we wijzen, in elkaar strengelen om onze handen te vouwen in gebed?

In plaats van dat we die handen uit de mouwen steken voor onze naasten. Je weet wel. Die op de Griekse eilanden? Of dichterbij. Je armlastige buren. Die zwerver op straat?

In plaats van dat we nu wijzen naar ons evenbeeld in de spiegel. Of naar onze politici. Rutte die zegt dat we maar “normaal moeten doen of oprotten”. Is dat dan normaal?

Gods boodschap vergeten?

Verder lijkt Gods boodschap ver weg. Zelfs voor christenen, die de boodschap wel gebruiken om president Trump mee om de oren te slaan, want dit is toch gebrek aan naastenliefde. Ondertussen doen we geen moeite om erin te lezen. Zijn we soms vergeten wat voor koningen God aanstelde in het Oude Testament?

“Wat zouden psychologen hebben gezegd van koning Saul?”

Wat zouden de psychologen hebben gezegd van koning Saul. Volgens mij ook een eersteklas narcist. Hoe hij veranderde van man naar Gods hart tot achterdochtige psychopaat die alleen maar rustig werd van de harpmuziek van David.

Wat te denken van David zelf. Zo’n kleintje had het volk echt niet gekozen. Toch was hij Gods oogappel, die zelfs eens zijn toevlucht zocht tot krankzinnigheid voor koning Agis. Wat zullen de mensen van hem gezegd hebben?

Door God aangesteld

Zo kan ik er nog wel veel meer leiders noemen. Niet altijd even fijne leiders. Soms zelfs zieke leiders. Maar door God aangesteld. Dan vraag ik me af: Wat is het verschil? Net zoals God de leiders (ziek of niet) in de bijbel gebruikt heeft om toe te werken naar de komst van de Messias, gebruikt hij nu weer leiders om toe te werken naar de wederkomst.

Mijn advies: Vouw liever je handen. Kun je door zorgen maken een el aan je lengte toevoegen? Nee.

God zegt: “Het komt goed.” Wie zijn wij om dat te betwijfelen?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s