Van speelplek naar hangplaats…

Beste gemeente Montfoort,

Wilt u aub wat doen aan de speelplek bij de Appie Heijn in Montfoort? Het komt me inmiddels de neusgaten uit.

Elke keer als ik daar kom met mijn 2-jarige dreumes slingeren er bierflesjes rond, liggen er lege, kapot getrapte blikjes, peuken, verpakkingsmateriaal van snacks, enzovoort. Het lijkt zo langzamerhand eerder een vuilstort dan een veilige speelplek.

IMG_4770

“Dan loopt je dreumes opeens met een sigarettenfilter”

En dan loopt je dreumes opeens met een sigarettenfilter. Bah. Je moet er niet aan denken dat hij het in zijn mond steekt. Of hij snijdt zich aan een scherp blikrandje van een blikje dat hij opraapt. Het kan allemaal, maar gebeurt er iets mee? Nee. Het is en blijft elke keer hetzelfde liedje. De laatste keer dat ik er was, was het weer drama. Overal lag het. Bovendien waren een aantal tegels er half uit getrokken/ getrapt.

Ongelofelijk asociaal.

Die keer ervoor betrapte ik drie tieners zo ongeveer op heterdaad. “Ik neem aan dat jullie dat ook gaan opruimen”, was gelukkig genoeg om ervoor te zorgen dat hun troep wél in de vuilnisbak te laten verdwijnen. Maar dat zit daar dan, peuken rokend, bier drinkend. De schommels bezet houdend. Is dat nu een goed voorbeeld voor onze kleintjes?

Vervangende hangplek?

Hierbij vraag ik mij af: waar is het toezicht? Maar ook: waar is een vervangend soort van hangplek? Want blijkbaar is er voor deze jongeren die dit normaal gedrag vinden, niks anders te vinden. Dus botvieren ze hun frustraties maar op een speelplek die veilig en leuk zou moeten blijven voor kleine kinderen.

Taak voor de gemeente

Hier ligt duidelijk een taak voor de gemeente. Daarbij wil ik niet voorbij gaan aan het feit dat deze kinderen, want dat zijn het in feite nog, wel wat beter opgevoed hadden mogen worden. Prima, dan zit je ergens met je blikjes drinken, maar dan zorg je er maar voor dat het in de prullenbak verdwijnt. Hoe moeilijk is dat nou?

Opvoeding?

Ik vraag me serieus af wat deze kinderen vanuit thuis meekrijgen, want daar ligt vaak het probleem. Hoewel ze het thuis waarschijnlijk niet moeten wagen om de tegels los te trekken, want dan worden paps en mams in enen wel heel streng en kunnen ze het wel: opvoeden.

Zelf vond ik het altijd normaal om dingen in de prullenbak te gooien. Toegegeven, ik was ook niet altijd de braafste, maar ik liet niet altijd alles zo slingeren, en vervuilde geen plekken die eigenlijk bedoeld zijn voor kleine kinderen. Dus. Dat. Is. Gewoon. Niet. Normaal. PUNT!

Conclusie:

  • Ouders voed jullie kinderen op! En jezelf ook: vuilnis hoort niet op straat/ in de bosjes.
  • Gemeente Montfoort zorg voor een beetje meer vertier voor de jeugd. ELDERS. Niet in de speeltuin!
  • Is dat er al, zorg dan in ieder geval voor toezicht op dat speeltuintje bij de Appie. Zo moeilijk is dat toch niet?Zorg voor een veilige leefomgeving en veilige speelplekken. Daar betalen we toch ook belasting voor?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s