Montfoort beloont hondenpoep op straat

Montfoort – Gemeente Montfoort heeft een nieuwe actie. Om ervoor te zorgen dat er nog meer hondenpoep op straat komt, zal ze hondenbezitters voortaan belonen met 140 euro per drol. “We zijn zo blij met alle stront op straat. Dat fleurt de boel lekker op. Dat is ook waarom we het doen”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Langs de IJssel en in de Stadhouderslaan ligt bij lange na nog niet genoeg poep. Dat kan veel meer worden. Zo vinden ook de inwoners van Montfoort. Zij zijn van mening dat de zakjes afgeschaft kunnen worden, waar ze nu in worden gedaan. “Zakjes zijn slecht voor het mileu”, menen ze. “Poep niet.”

Lage kant
De zaak loopt inmiddels hoog op in de Facebook groep ‘Je bent Montfoortenaar als…’ Montfoortenaren vinden de beloning aan de lage kant. “Hondeneigenaren zouden eigenlijk een toeslag moeten krijgen, want ze verlenen een publieke dienst door de verfraaiing van ons straatbeeld”, zo wordt er gezegd. De gemeente zelf wil geen beloftes doen, maar meent dat dit in de toekomst zeker tot de mogelijkheden behoort.

Poep om mee te spelen
“Het maakt niet uit wat ze me ervoor geven. Ik raap de poep gewoon op en neem het mee”, aldus een trotse hondenbezitster. “En dan vinden ze me asociaal. Maar het is mijn hond, en mijn poep!” “Hondenbezitters die de poep niet laten liggen, verpesten het voor anderen”, reageert een verontwaardigde Montfoortenaar. “Er ligt wel wat poep op de weg van school naar huis, maar dat is nog veel te weinig. We willen veel meer poep om mee te spelen, maar ook gewoon poep aan de schoenen. Het aroma is zo natuurlijk. Dat willen we gewoon niet missen.”

Weerstand
De gemeente moedigt hondenbezitters ook aan om de honden vooral te laten poepen op speelveldjes en bij scholen in de buurt. “Het is algemeen bekend dat kinderen houden van poep. Ze spelen er graag mee en het verhoogt hun weerstand.” Volgens de woordvoerder van Montfoort zou de gemeente liefst nog een stapje verder willen gaan. “Eigenlijk willen we het riool opengooien. Poep voor iedereen. Dat moet toch kunnen. Willen we minder of meer poep. Meer dus!” De gemeente Montfoort neemt nog in overweging om opruimers te beboeten, maar dat is iets voor de toekomst om over na te denken. “Eerst willen we vooral stimuleren met positieve prikkels.”

spelen met hondenpoep

 

 


2 reacties op ‘Montfoort beloont hondenpoep op straat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s