Montfoort stelt hondentoilet in op Maarschalklaan

In navolging op het belonen van hondenpoep op straat, heeft gemeente Montfoort nu de volgende stap genomen. Alle ‘verboden-te-poepen’ bordjes voor honden worden weg genomen. Begonnen is bij de Maarschalklaan, waar de groenstrook ter hoogte van 85 – 95 veranderd is in een hondentoilet.

Hondentoilet?

Hondeneigenaren negeerden het bordje al, maar afgelopen week werd voorheen nutteloze groenstrook eindelijk echt ingezegend. Een echtpaar met twee grote honden maakten er dankbaar gebruik van. YES! Wie volgt?

Eindelijk met poep spelen

Hondeneigenaren zijn blij. Omwonenden ook. Eindelijk kunnen hun kinderen die daar graag in het gras spelen nu ook met poep spelen en volwassenen kunnen er lekker doorheen banjeren. Dat is de droom natuurlijk. Gemeente Montfoort is erg voortvarend op dit gebied, en laat er geen gras over groeien. Ook al gaat het, zoals bij alle gemeenten en met alle ambtenaren, wat minder vlot dan gepland. “Dat is nu eenmaal politiek. Het is vies. Maar het had al veel viezer kunnen zijn.”

Montfoort nog viezer

In het kader: Hoe krijgimg_9435en we Montfoort nog viezer, mogen bewoners nu sinds kort hun plastic zakken met plastic en kartonnen afval aan de kant van de weg neerzetten. Hiermee wordt een heerlijk stukje speelplezier gecreëerd voor de hangkatten van Montfoort. Met als groot voordeel dat het vuilnis allemaal op de weg rolt. “De hondenpoep en de vuilnis zorgen voor een verrijking van ons mooie Montfoort”, verzucht een omwoner. “Over een half jaar hopen we wederom stappen te zetten richting een nog viezer Montfoort, met de grijze kliko’s die dan nog maar een keer in de drie weken worden opgehaald. Hoe viezer hoe beter.”

Te weinig zwerfvuil in de speeltuin

De gemeente denkt er ook over om bordjes neer te zetten bij de speeltuinen. Onder andere bij de Appie Heijn. Hier wordt tot nu toe echt te weinig zwerfvuil achter gelaten. De peuken die op de grond liggen, zijn al een vooruitgang, maar dat kunnen er natuurlijk nog veel meer worden. “Misschien dat ouders hun kinderen heroïnenaalden willen meegeven. Dat is toch zo leuk voor die kleintjes om mee te spelen. Zo ervaren ze echt de wereld”, meent een woordvoerdster van Likmevestje. Ook zouden ouders hun lieftallige nageslacht moeten vragen om: meer blikjes, lege bierflesjes en dopjes te laten slingeren, en als het kan: ook nog condooms. Die zouden dienen als ballon wanneer kinderen komen spelen.

Willen we meer of minder poep en (zwerf)vuil? MEER, MEER, MEER!

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s